Wat kan je verwachten van de opleiding verpleegkunde?

Dit kan je verwachten op de HBO opleiding verpleegkunde

De opleiding verpleegkunde is een brede opleiding. Je kunt de vooropleidingen namelijk volgen op het MBO. Daarnaast kun je de opleiding verpleegkunde volgen op het HBO. Als je verpleegkunde wilt worden, dan kun je kijken naar meerdere functies. Zo kun je op de spoedafdeling werken. Ben jij van plan om de opleiding verpleegkunde te volgen? Dan is het belangrijk om te kijken wat je kunt verwachten van de opleiding. De opleiding verpleegkunde is een zware opleiding. Je dient namelijk veel medicijnen te kennen. Ook zal je moeten weten hoe je medicijnen moet toedienen aan de patiƫnten. Zoals je wordt is dit nog heel wat, maar gelukkig leer je dit allemaal bij de opleiding verpleegkunde!

De opleiding verpleegkunde op het hbo, hoe zit dit?

De opleiding hbo verpleegkunde kun je enkel volgen op het hbo. Dit betekent dat je minimaal een havo diploma behaald moet hebben, of je moet een niveau 4 diploma behaald hebben. Aan het hbo zitten veel hoge eisen, maar daarentegen krijg je ook veel vrije tijd! Hierdoor kun je vaak zelf bepalen wanneer en hoe jij in je vrije tijd studeert. Wel is het natuurlijk belangrijk om genoeg lessen te volgen zodat jij voldoende lesstof krijgt. Ook is het belangrijk om tijdens je periodes genoeg studiepunten te halen zodat je over kunt naar het volgende leerjaar!

Dit doe je op HBO verpleegkunde

Wat leer ik?

Bij de opleiding verpleegkunde op het hbo leer je van a tot z het menselijk lichaam kennen. Daarnaast dien je ook veel te weten over medicijnen en hoe je mensen kunt verzorgen. Tijdens de opleiding krijg je veel praktijk. Je gaat met levensechte poppen werken waar jij op kunt oefenen. Zo oefen je bijvoorbeeld om een infuus te plaatsen. Hoewel deze opleiding redelijk zwaar is, is het ook zeker een aanrader als je graag de zorg in wilt!

Wat je gaat leren bij de opleiding verpleegkunde

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*